X Blogi

4 heikon tietoturvan aiheuttamaa uhkaa liiketoiminnalle

Julkaissut XCure 23.8.2016 10:27

uhka-toiminnalle.jpg
Huonosti hoidettu tietoturva voi pahimmassa tapauksessa kaataa koko liiketoiminnan. Heikolla tietoturvalla on myös muita, vähemmän kohtalokkaita seurauksia. Kokosimme tähän artikkeliin muutaman esimerkin seurauksista, joita heikosta tietoturvasta voi koitua liiketoiminnan näkökulmasta.

Maineen menetys.

Sana tietoturvan pettämisestä leviää nopeasti, haluttiin sitä tai ei. Myös ”puskaradio” levittää tietoa kulovalkean lailla, niin hyvässä kuin pahassa. Vaikka tietomurto ei koskettaisikaan asiakkaan tietoja, voi se silti aiheuttaa närää ja luoda turvattomuutta. Tämä voi johtaa asiakkaan menettämiseen kilpailijalle.

Liikesalaisuuksien varastaminen.

Yrityksen liikesalaisuuksien, tuotekehitystietojen ja muiden salaisten tietojen varastaminen voi johtaa kilpailevan yrityksen perustamiseen markkinoille ja viedä merkittäviä markkinaosuuksia.

Liiketoiminnan kaatuminen.

Liiketoiminnan pyöriessä pitkälti verkon varassa voi palvelunestohyökkäys pahimmillaan jopa kaataa koko liiketoiminnan. Esimerkiksi verkkokaupan toiminnan estyminen aiheuttaa suurta haittaa liiketoiminnalle tai voi jopa kaataa sen kokonaan.

Toimintakyvyttömyys.

Laitteiston tai järjestelmien kaatuminen voi tehdä yrityksen täysin toimintakyvyttömäksi pidemmäksikin aikaa.

Lue loput heikon tietoturvan aiheuttamat uhat maksuttomasta pikaoppaastamme "Tietoturvan vaikutus liiketoimintaan", josta saat lisätietoa myös mm. tietoturvan liiketoiminnallisista vaikutuksista ja hyödyistä. Voit ladata oppaan täysin maksutta luettavaksesi! 

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä XCuren asiantuntijoihin, mikäli haluat lisätietoja tietoturva-asioista. Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissäsi!

opaskuva_liiketoimintaopas.png

Aiheet: Tietoturva