X Blogi

PK-yrityksen tietoturva

Julkaissut XCure 26.4.2016 13:54

pk-yritysten-tietoturva.jpgTietoturva puhuttaa nykyään paljon. Erilaiset tietomurrot ja tietovuodot ovat lisääntyneet myös meillä Suomessa ja moni yritys pohtii, millaisia toimenpiteitä tietoturvan parantamiseksi tulisi tehdä. Eivät enää ainoastaan isot, monikansalliset yritykset, vaan myös PK-yritykset ovat enenevissä määrin kiinnostava kohde tietomurtajille ja kybermaailmaan siirtyneille yritysvakoojille. Kaikilla yrityksillä on salaisuuksia, joita halutaan varjella, oli toimiala tai koko mikä tahansa. Kuinka PK-yrityksen tulisi siis toimia tietoturvan parantamiseksi?

Kuinka PK-yrityksen tietoturva eroaa suuryrityksen tietoturvasta?

Mitä pienempi yritys on, sitä pienemmät ovat yleensä yrityksen tietoturvaan liittyvät ongelmatkin. Toisaalta, mitä pienempi yritys, sitä helpompi tietoturvan ongelmia on myös hallita. PK-yritysten etu verrattuna suurempiin yrityksiin on tietoliikenteen koko ja siihen vaadittavan suojauksen taso.

Usein pienemmissä yrityksissä ei tarvita turvattuja yhteyksiä, kun käytössä on ensisijaisesti rahaliikenteeseen vaadittavat tietoliikenneyhteydet. Näiden suojaus tulee usein automaattisesti palveluntarjoajilta, eikä etäyhteyksiä yrityksen omaan verkkoon tarvita.

Tietojen suojaus PK-yrityksissä

PK-yritykset luottavat pääsääntöisesti valmiisiin tietoturvaratkaisuihin, esimerkiksi tietokoneiden mukana tuleviin palomuureihin. Maksuttomalla palomuurilla pääsee kyllä alkuun ja se suojaa kohtalaisesti, mutta kun puhutaan yritystoiminnasta, palomuurista olisi hyvä olla käytössä hieman kehittyneempi versio. Maksullisten, mutta kohtuuhintaisten palomuurien hyöty tulee erityisesti käyttötuesta: jos tietoturvan kanssa tulee ongelmia, palveluntarjoajan tukipalvelu auttaa ratkaisemaan ne. Säästösyistä moni kuitenkin turvautuu maksuttomiin versioihin, jolloin tietoturvariski kasvaa.

Lataa maksuton "PK-yritysten tietoturva" -pikaoppaamme!

Suojautumisen ongelma on, että etenkin maksuttomat palomuurit ja viruksentorjuntaohjelmistot ovat aina askeleen jäljessä. Ne eivät tunnista läheskään kaikkia haittaohjelmia tai tunkeilijoita, ja uusia haavoittuvuuksia tulee koko ajan lisää tekniikan kehittyessä.

Tietoturvaan vaikuttaa myös tekniikan kehittyminen ja sen käytön lisääntyminen. Teknologia kehittyy nopeaa vauhtia, yritystoimintaa harjoitetaan yhä enemmän verkossa ja tietoliikenneyhteyksistä ollaan aiempaa riippuvaisempia. Tällöin tietoturva-asiat korostuvat päivä päivältä enemmän, mutta etenkin moni pienempi yritys jää kehityksessä jalkoihin.

Lisätietoa aiheesta

Tutustu maksuttomaan PK-yrityksen tietoturva -pikaoppaaseemme, jossa käsittelemme PK-yrityksen tietoturvan tason määrittämiseen ja parantamiseen liittyviä aiheita. Oppaasta saat käytännön vinkkejä siihen, kuinka PK-yrityksen tietoturvaa voidaan parantaa, ja mitä tietoturvan suhteen on hyvä ottaa huomioon jokaisessa yrityksessä, koostakin huolimatta. Lataa opas tästä.

Jos haluat tukea, neuvoja ja ohjausta tietoturvan parantamiseen yrityksessänne, otathan yhteyttä! XCuren asiantuntijat auttavat mielellään kaikissa tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvissä aiheissa.

opaskuva.png

Aiheet: Tietoturva