X Blogi

Kesä toi uudistuksia Tietosuojatyökaluun

Julkaissut XCure 17.7.2019 15:55

sea-852207_1920

Kesän ollessa kauneimmillaan Tietosuojatyökalu valmistautuu jo tulevan syksyn töihin ja julkaisi uusimman versiopäivityksensä. Tulostettava seloste käsittelytoimista ja muut uudet ominaisuudet ja parannukset tekevät Tietosuojatyökalusta entistäkin tehokkaamman apuvälineen tietosuojatyön arkisiin haasteisiin.

Kesän 2019 uudistukset

Heinäkuun alussa tehdyssä versiopäivityksessä Tietosuojatyökalu sai useita merkittäviä uudistuksia, jotka helpottavat organisaatioiden tietosuojatyötä entisestään. Niitä ovat muun muassa

  • seloste käsittelytoimista tulostettavaksi Viranomaisen yhteydenotot -kohdassa
  • vuosikellon tehtävien ja kartoitettujen tietojen tarkastuksen ajastus
  • automaattiset sähköpostimuistutukset tehtävistä 3 päivää ennen ja tehtävän deadline-päivänä
  • toiminnallisuus-painikkeet kelluvaksi lomakkeilla
  • ilmoitukset uusista ominaisuuksista.

Seloste käsittelytoimista on kirjallinen kuvaus organisaation tekemästä henkilötietojen käsittelystä. Rekisterinpitäjällä on lakisääteinen velvollisuus laatia se tietyissä tapauksissa. Tietosuojatyökalun uuden toiminnallisuuden ansiosta sen muodostaminen onnistuu napin painalluksella - nopeasti ja vaivattomasti.

Uudet toiminnallisuudet ovat tulleet automaattisesti käyttöön kaikille työkalun käyttäjille.

Jatkuva kehitystyö kunnia-asiana

Jatkuva panostus Tietosuojatyökalun tuotekehitykseen eri kokoisten ja eri toimialoilla toimivien asiakkaidemme tarpeiden mukaan on meille kunnia-asia. Esimerkiksi viime vuoden aikana toivottuja uudistuksia julkaistiin neljässä merkittävässä versiopäivityksessä. Päivitykset toivat tuolloin mukanaan muun muassa esitäytetyt rekisterit, tuen usean organisaation käsittelylle, organisaatioyksiköiden käsittelyn ja kansallisen tietosuojalainsäädännön huomioimisen määrittelyissä - ja paljon muuta. Tietosuojatyökalu-asiakkaalla on käytössään aina viimeisin ohjelmaversio ja myös tarkemmat tiedot kaikista työkaluun julkaistuista ominaisuuksista. Tiedot kaikista julkaistuista uusista ominaisuuksista löytyvät työkalun sisältä Ilmoitukset-osiosta. 

Tunnemme asiakkaidemme arjen ja tietosuojatyön läpivientiin liittyvän tuskan. Tiedämme hyvin miten se ratkaistaan työkalullamme, joka on kehitetty juuri sitä varten. Meillä on myös tietosuojan ja tietoturvan koulutukseen ja konsultointiin monipuolista osaamista, joka on tarpeen tullen käytössänne.

Tietosuojatyökalun ansiosta voit nauttia kesästä huolettomin mielin.

Lue lisää palveluista XCuren sivuilta.

Ota suoraan yhteyttä XCuren asiantuntijoihin, mikäli haluat tarjouksen ratkaisuista. Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissäsi!

Aiheet: EU:n tietosuoja-asetus, GDPR, Tietosuojalaki, Tietosuojatyökalu