X Blogi

Tietoturvaennusteet vuodelle 2017

Julkaissut XCure 16.3.2017 10:57

ransomware.jpgMitä tapahtuu tänä vuonna? Lähes kaikki sanovat että asiat pahenevat kyberturvallisuudessa ennen kuin ne paranevat. Useat myös ajattelevat että olemme vuosien päässä mielekkäistä ja kestävistä kyberturvallisuusratkaisuista. Aivan näin asiat eivät kuitenkaan ole, monilla kyberturvallisuuden alueilla on jo hyviä ratkaisuja ongelmiin. 

Mitä tapahtuu vuonna 2017? Riippumatta keneltä kysyy, vastaukset ovat hyvin samanlaisia.

"You ain't seen nothing yet!"

Siinä yleinen näkemys tietoturva-ammattilaisilta kun he kuvailevat tämän vuoden tietovuotoja ja palvelujen keskeytyksiä jotka vaikuttavat jokapäiväisen elämään.

Alla lyhyt yhteenveto 17 tietoturvayhtiön arvioista:

  • Kaikkien luovin ennuste on Watchguar Technologiesin kuvailema "Ransomworm" eli perinteisen madon ja ransomwaren risteytys. Halusittepa kuvitella tällaista skenaariota tai ette, niin kyberrikolliset sitä jo miettivät.
  • Pelottavimpana ennusteena pidetään koko Internetin kaatumista vuorokauden ajaksi.
  • Todennäköisin on IoT haittaohjelma joka johtaa lisääntyviin palvelunestohyökkäyksiin.
  • Mielenkiinnottomin, mutta samalla oivaltavin ennuste on että mikään ei muutu...

    Kaikki ennusteet löytyvät Dan Lohrmannin blogista.

On kyse sitten ransomwormista, IoT-haittaohjelmista tai muista tietoturva- tai tietosuojaongelmista, XCurella on ratkaisuja tarjolla, ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Lisätietoa aiheesta

Olemme koostaneet aiheesta myös laajemman "Kyberturvallinen liiketoiminta" -pikaoppaan, jonka voit ladata täysin maksutta luettavaksesi! 

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä XCuren asiantuntijoihin, mikäli haluat lisätietoja tietoturva-asioista. Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissäsi!

opaskuva_kyberturva.png

Aiheet: Tietoturva, Kyberturvallisuus