X Blogi

Johto on vastuussa tietosuojan toteutumisessa, aina

Julkaissut Kai Kempas 6.11.2020 11:13

Tietosuojan merkityksellisyys yhteiskunnassamme on kasvanut ja kasvaa jatkuvasti. Tietosuojasta huolehtiminen kuuluu meille kaikille. Kai Kempas Xcurelta käsittelee tässä blogissa johdon vastuuta tietosuoja-asetuksen osalta.

Lue lisää

Data Protection in the Workplace: What are the obligations for employers? Part II

Julkaissut XCure 7.8.2020 12:19

The General Data Protection Regulation of the European Union brings several obligations to organizations processing data in the context of employment relationships. Today, we will continue exploring this very relevant topic, which is part of our special Privacy & Data Protection Law series, prepared to help organizations in the long road to GDPR compliance.

Lue lisää

Data Protection in the Workplace: What are the obligations for employers? Part I

Julkaissut XCure 28.7.2020 10:00

The General Data Protection Regulation of the European Union brings several obligations to organizations processing data in the context of employment relationships. Today, we will explain what some of these obligations are and the cases in which they need to be fulfilled.

Lue lisää

What should your company do if a data breach happens?

Julkaissut XCure 2.7.2020 12:04

The General Data Protection Regulation has been in force for a little over two years. It was created to truly harmonize data protection laws in Europe, and in order to do that, it has brought several changes to the previous regime. This time, we will explain what a data breach is and what steps your company has to take should it ever happen in it.

Lue lisää

Tietojenkalasteluviestit voivat käydä kalliiksi

Julkaissut XCure 5.6.2019 11:00

Liian suuri määrä ihmisiä menee päivittäin tiedonkalastajien koukkuun ja se käy kalliiksi organisaatioille. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme mm. tiedonkalastelun kansainvälisiä tilastoja.

Lue lisää

Miksi tietoturvatoteutus kannattaa tuoda julkisesti esille?

Julkaissut XCure 31.8.2017 10:10

Tietoturvan toteuttamista on totuttu ajattelemaan jonkinlaisena taakkana tai kustannuksena. Näin ei kuitenkaan kannatta ajatella, vaan tietoturvan tila on syytä tuoda esille yrityksen markkinoinnissa. Hyvin hoidettu tietoturva voi olla yrityksen julkisuuskuvassa aivan yhtä oleellinen kuin esim. vahva AAA-luottoluokitus.

Lue lisää

Kiristysohjelmia vastaan voi suojautua - helposti

Julkaissut XCure 16.5.2017 16:13

Ransomware, eli kiristyshaittaohjelma tai kiristysohjelma, on jo arkipäivää myös monille suomalaisille yrityksille. Kiristysohjelmat aiheuttavat ylimääräistä työtä ja tarpeettomia kustannuksia, jos niiden aiheuttamasta riskistä ei huolehdita.  Tutustu tässä blogikirjoituksessa kiristysohjelmiin sekä helppoihin keinoihin suojautua niiltä.

Lue lisää

Tietoturvaennusteet vuodelle 2017

Julkaissut XCure 16.3.2017 10:57

Mitä tapahtuu tänä vuonna? Lähes kaikki sanovat että asiat pahenevat kyberturvallisuudessa ennen kuin ne paranevat. Useat myös ajattelevat että olemme vuosien päässä mielekkäistä ja kestävistä kyberturvallisuusratkaisuista. Aivan näin asiat eivät kuitenkaan ole, monilla kyberturvallisuuden alueilla on jo hyviä ratkaisuja ongelmiin. 

Lue lisää

Kyberturvallinen liiketoiminta

Julkaissut XCure 5.1.2017 11:03

Jokainen yritys on nykypäivänä mahdollinen kohde kyberhyökkäyksille tai ylipäätään tietoturvan haavoittumisille, oli organisaatiossa sijaitseva tieto hyökkääjiä kiinnostavaa tai ei. Erilaisia kyberuhkien muotoja on olemassa tuhansia, eikä läheskään kaikkia edes vielä tunnisteta.

Lue lisää

Merkit hyvin hoidetusta tietoturvasta

Julkaissut XCure 27.10.2016 11:32

Hyvin hoidetulla tietoturvalla voidaan turvata liiketoiminnan jatkuvuus yllättävissäkin tilanteissa, ja turhalta vaivalta ja ylimääräiseltä työltä vältytään. Mutta mistä voidaan tunnistaa, että tietoturva on riittävän hyvällä tasolla? Tässä artikkelissa annamme muutamia käytännön tunnusmerkkejä hyvin hoidetulle tietoturvalle.

Lue lisää