X Blogi

Case: Tietosuojatyökalu helpottaa Lohjan kaupungin tietosuojatyötä

Julkaissut XCure 12.7.2018 12:06

Lohja ja Tietosuojatyökalu

Lohjan kaupunki otti käyttöönsä XCuren Tietosuojatyökalun ensimmäisten joukossa. Jo lyhyessä ajassa työkalu on onnistunut konkretisoimaan kaupungille sen, mitä kaikkea tietosuoja-asetuksen pohjalta pitää tehdä. "Työkalu näyttää, että tämä ei ole vaikea asia", sanoo palvelutuotantojohtaja Pasi Perämäki.

Käyttöönotto sujunut hyvin

Keväällä 2018 Lohjan kaupunki otti käyttöön XCuren Tietosuojatyökalun, joka määrittelee selkeät tehtävät tietosuojaan ja hoitaa samalla tietosuoja-asetuksen edellyttämän osoitusvelvollisuuden kuntoon. Työkalun etuja on myös kohtuullinen hinnoittelu.

Vaikka käyttöönotto on vielä hieman kesken, palvelutuotantojohtaja Pasi Perämäki on jo tyytyväinen niin tuotteeseen kuin sen toimittajaankin.

"Ohjelman käyttö on helppoa. Vain lyhyt koulutus riittää. XCuren kanssa yhteistyö on toiminut hyvin kaikilta osin."

Esimiesten työväline

Perämäki kertoo, että Tietosuojatyökalu tulee heille ennen kaikkea esimiesten työvälineeksi.

Työkalulla on jatkossa käyttäjinä kaikki 150 esimiestä ja heidän lisäkseen jonkin verran avustavia toimijoita. Kokonaiskäyttäjämääräksi tulee noin 170.

Esimiesten työnteon arkeen tulevan työkalun on täytettävä riittävän yksinkertaisella tasolla juuri se mitä pitääkin. Oma tietovaranto halutaan nähdä yhdellä silmäyksellä, minkä jälkeen siirrytään jo syöttämään lisätietoja. Tietosuojavastaava ja johto puolestaan tarkastelevat tilannetta ylätasolla.

Myös työkalun käyttöön liittyvät perusasiat pitää pystyä ottamaan haltuun nopeasti. "Esimiehellä ei välttämättä ole aikaa tutustua tuotteeseen, eikä hän ehkä ehdi mukaan koulutukseenkaan".

Kohti kaupunkitasoista yhtenäisyyttä

Vaikka kuntapuolella tietosuojan on pitänyt olla kunnossa ennen tietosuoja-asetustakin, se on tuonut mukanaan uusia vaatimuksia myös kaupungille, jolla on paljon tietojärjestelmiä ja jonka rekisterit ovat monessa paikassa.

Tietosuojatyökalun käyttöönoton myötä rekistereistä on muodostettu kokonaisuuksia ja kerättyä aineistoa on yhdenmukaistettu. Samalla ison kuvan näkeminen on alkanut muotoutua. Tavoitteena Lohjan kaupungilla on tietosuojan kaupunkitasoinen yhtenäisyys. Tietosuojatyökalu tukee vahvasti sitä kehitystä.

XCurea yhteistyö Lohjan kaupungin kanssa on puolestaan auttanut ymmärtämään myös isojen organisaatioiden tarpeita tietosuojatyössä ja Tietosuojatyökalun kehittämisessä.

XCuren Tietosuojatyökalu

Lue lisää työkalusta sille varatulta sivulta www.tietosuojatyökalu.fi

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä XCuren asiantuntijoihin, mikäli haluat tarjouksen ratkaisusta. Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissäsi!

Aiheet: EU:n tietosuoja-asetus, Tietosuoja, GDPR, Tietosuoja-asetus